onsdag 19 januari 2011

Nu kan valpen gå!

Vemund vallar pappa runt i huset. (Ignorera tvätthögen och stöket!)

Den 27 december tog Vemund plötsligt sin far i handen och började gå! Lagom otippat, eftersom hans storebror (Vendel) var så sen med att gå, men tydligen har Vemund tröttnat på grodperspektivet och vill nu få lite bättre överblick på sin omvärld. Några dagar senare tog han ett par steg nere i gillestugan, med enbart en full 1,5-liters coca colaflaska i handen.

Ännu några dagar senare släppte han taget om pappas (eller mammas) hand när det var dags att knata runt och nu går han helt utan stöd. Visst är det vingligt och det blir kanske bara 10-15 steg åt gången, men har han en vägg eller sin matstol som stöd kan det bli betydligt mer än så. Fortfarande går krypandet fortast och när han tycker att det går för långsamt att gå kastar han sig ner på golvet och kryper fram i rasande fart.

De senaste dagarna har jag ändå märkt att han blir mer och mer benägen att försöka gå ändå, även om det som sagt är långtifrån stadigt. :)

Min lille bebis börjar bli stor! Tur det när det snart är dags för dagisstart får vi tänka. :)

4 kommentarer:

 1. Mosters duktigaste gudson! <3

  SvaraRadera
 2. jamen där ser man. bildbevis på att lillsorken kan minsann allra redan. va roligt :) kram erica

  SvaraRadera
 3. Bättre sent än aldrig!
  säger jag som gick vid 16 månaders ålder, därtill nödd och tvungen eftersom det var så vasst att krypa på berget på landet...

  SvaraRadera